Nectarul zeilor – Miere de albine

Traieste ca un zeu printre muritori sau fii un simplu muritor sa te bucuri de placerile zeilor. Oricum ai alege sa fii,  mierea de albine, numita si elixirul vietii, a fost si va ramane o sursa de energie, sanatate si vitalitate atat pentru muritori cat si pentru zei. Tracii din trecut numeau acest produs “hrana vie” si asta datorita procesului de prelucrare natural prin care nectarul si polenul cules de albine ajunge sa ne indulceasca viata.

De culoarea aurului, acest produs si-a castigat pe buna dreptatea prestigiul si valoarea ca produs alimentar si terapeutic de cea mai inalta clasa.  Cu un gust dulce si parfumat, miere de albine este bogata in substante nutritive, minerale, vitamine, enzime si acizi organici.

Tocmai din acest motiv am decis sa continuam traditia din strabuni si prin cele mai naturale metode sa recoltam, sa pastram si sa impartasim cu cei dragi acest produs miraculos pentru a ne putea bucura de el periodic, cum faceau candva si zeii din Olimp. Ca si varietate, mierea de salcam si mierea de rapita, recunoscute inca din antichitate, au efecte benefice atat ca produs de consum alimentar cat si in folosirea lor in diverse terapii de infrumusetare si ingrijire corporala.

Traditiile si strabunii ne sunt mentori in procesul de pastrare a mierii de albine. Au fost gasite vase de lut cu miere de albine de peste 3000 de ani, fiind inca in stare buna alimentara. Tocmai din acest motiv folosim vase din lut special din regiunea Cucuteni. Ceramica din cultura de Cucuteni este unica in Europa, datand din anii 4000-3000 I.Hr, toata ceramica fiind modelata si prelucrata manual.

Pentru a respecta intru totul natura si darurile ei am aplicat cele mai bune practici. Astfel ca mierea de albine este direct scoasa din figure si turnata in oale de lut nefiltrata si neindustrializata. Nefiind tratata termic si fara sa treaca prin produsele tehnologice prezente, mierea de albine se pastreaza ca o adevarata “hrana vie” ce isi conserva proprietatile peste ani.

Un alt cadou pe care ni-l ofera albinele e propolisul, ce reprezinta “un cocteil” de substante vindecatoare, fiind cel mai puternic medicament antiinfectios cunoscut in prezent. Proprietatile sale terapeutice sunt demonstrate in peste 200 de afectiuni, reprezentand “una din cele mai puternice arme din arsenalul terapiei naturale”.

Prin caracteristicile lor naturale, toate sortimentele de miere de flori din tara noastra , cu exceptia celei de salcam , cristalizeaza in scurt timp de la extractia din faguri(1-3 luni). Cristalizarea survine in urma evaporarii apei, dar mai ales se datoreaza insusirilor glucozei de a forma cristale. Mierea falsificata ramane in general lichida. Cristalizarea mierii este un proces natural, deci aceasta nu ar trebui socotita ca un defect , ci din contra ca o garantie a autenticitatii si calitatii ei.

Ne-am atins scopul si acum ne putem mandri cu produsele noastre finale ca fiind in totalitate “human made”, toate detaliile fiind prelucrate manual si natural. Am lasat deoparte procesele tehnologice si am creat ceva deosebit, cu suflet, pentru oameni deosebiti. Cu drag.

Produse premium – A one of a kind product for a one of a kind person!