Echilibrarea energetica

Este o forma de terapie complementara foarte veche, practicata in toata lumea si care alaturi de fitoterapie, meloterapie, sacroterapie, masaj, a asigurat sanatatea oamenilor timp de milenii. Aceasta terapie este bazata pe interactiunea campului bioenergetic. Tratamentul cu bioenergie se realizeaza prin pase magnetice cu ajutorul mainilor, fara atingerea corpului.

Corpul uman este inconjurat de sapte straturi de energie, cu oscilatii diferite iar fiecare strat are o anumita functie. Cu toate ca au culori si functii diferite, aceste campuri nu sunt independente unele fata de celelalte, ci se intrepatrund.

Cele sapte straturi de lumina care inconjoara corpul fizic, prezinta nuante diferite, de la persoana la persoana, si difera in anumite ore ale zilei. Culorile de baza ale celor sapte straturi sunt :

• primul strat : corpul eteric – gri-verzui-albastrui ;
  • al doilea : corpul astral – roz ;
  • al treilea : corpul mental –albastru ;
  • al patrulea : corpul cauzal –mov ;
  • al cincilea : corpul moral –galben ;
  • al saselea : corpul intuitiv –verde ;
  • al saptelea : corpul constiintei –una dintre culorile spectrului.

Primele trei pastreaza intr-o oarecare masura forma corpului fizic, ultimele patru avand o cu totul alta forma de manifestare.

Aura umana este in continua miscare si transformare. Dimensiunea, densitatea si culoarea se schimba in functie de starea noastra energetica. De asemenea, aura poate fi distribuita uniform sau neuniform in jurul corpului. In momentul in care corpurile subtile nu mai imbraca fizicul, inseamna ca a venit timpul ca persoana respectiva sa « plece ».

Legatura dintre corpul fizic si aura se face prin intermediul unor centri de forta numiti « chakre ». Energia poate fi vazuta curgand in interiorul acestor chakre din campul de energie universal. In momentul in care se deschid chakrele, are loc metabolizarea unei cantitati mai mare de energie din campul universal. Atunci cand apare boala, inseamna ca sunt dezechilibre energetice pe traseul curgerii acestor energii in corp.

Efectele terapiei

Efectele acestei terapii sunt atat fizice cat si energetice. Din punct de vedere energetic se produc urmatoarele schimbari :

• se intensifica fluxul de energie prin meridianele energetice ;
    • se produce o « desfundare » gradata a cestor canale energetice ;
    • se rafineaza energia care circula atat prin canalele energetice cat si prin aura
    • se intensifica microcirculatia la nivelul organelor ;
    • dispar tensiunile musculare ;
    • se reduc incordarile psihice si durerile in general.

Cristaloterapie

Pentru persoanele ce deţin o mai mare sensibilitate şi deschidere pentru domeniul spiritual, terapia cu cristale constituie o metodă de a lua contact cu puterea energetică a acestor adevărate „acumulatoare” de energie, a acestor „laseri de lumină”. Este o metodă de introspecţie, de căutare şi aflare a Eu-lui interior, ceea ce duce la rezolvarea unor stări emoţionale şi somatice.

Consiliere psiho-energetica

Disconfortul psiho-emotional pe care-l simtim de multe ori in viata noastra, ne avertizeaza ca la nivelul structurii energetice a corpului, a aparut un dezechilibru, o intrerupere in circuitul electromagnetic al acestuia.

O interventie terapeutica aplicata la timp in aceasta structura energetica, previne inaintarea dezechilibrului spre somatizare.

Se cunoaste faptul ca, multe dintre bolile actuale, au ca si cauza, dezechilibre energetice, aparute la randul lor, datorita unor manifestari psiho-emotionale.

Constientizarea modului de gandire, a actiunilor noastre si a efectelor acestora, ajuta la identificarea cauzelor subtile ale imbolnavirii si la inceperea procesului personal de autovindecare.

Terapeut Eugen Vieru.