Biodinamica Craniosacrala

Este o terapie integrativa de relaxare fizica, psihica si emotionala a organismului. Dar este utila in special tuturor persoanelor care au suferit de-a lungul vietii, traume psihice sau emotionale, accidente, operatii, cazaturi cu lovituri in sezut sau la cap. Este o terapie care trezeste sistemele naturale interioare de refacere si autovindecare ale corpului. Originea ei este in osteopatie, dar aceasta terapie se face prin atingeri uşoare, de mare fineţe şi poziţionări ale mâinilor pe anumite structuri ale corpului, in scopul stimularii circulatiei lichidului cerebrospinal. Se obtine astfel, o eliberare a stresului din sistemul nervos şi o detensionare a  intregului organism.

CE ESTE?
Este o terapie de repornire a mecanismelor interioare de autoreglare si autovindecare a organismului.

CUM E POSIBIL?
Prin reglarea ritmicitatii circulatiei lichidului cerebrospinal (6-14 cicli pe minut), lichid ce iriga creierul si maduva spinarii;
Prin detensionarea suturilor oaselor craniene, a duramaterului, precum si a fasciei intregului organism. Este o terapie holistica.

CE SE OBTINE?
O detensionare fizica a intregului sistem osteo-articular si a tuturor tesuturilor de legatura;
O relaxare psihica profunda prin sistemul nervos central si periferic, sanguin si endocrin;
O eliberare a stresului emotional si a experientelor reprimate.

CUM SE FACE?
Prin atingeri de mare finete (4gr) si pozitionari ale mainilor pe anumite structuri ale corpului;
Prin palparea ritmului craniosacral si al pulsului terapeutic;
Intentia si atentia sustin schimbarea structurilor.

Călcătura  PĂRINTELUI ELEFTERIE

Multe din problemele legate de menţinerea unei poziţionări corecte a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor sunt legate de oasele bazinului – oasele coxale. O reaşezare şi o realiniere a articulaţiilor coxale, prin tehnici  speciale de masaj osteopat , aduc în timp o modificare pozitivă asupra sistemului osos şi implicit ameliorarea unor disfuncţii organice. Acest tip special de masaj se face cu laba piciorului, în maniera unor frământări. Printr-o astfel de presare, se deblochează articulaţiile, zona afectată detensionându-se astfel încât circulaţia sanguină şi traseele nervoase sunt uşurate. Acest masaj este eficient în multe afecţiuni organice, în cazul discopatiilor uşoare, marele beneficiu fiind  faptul că apelând la această tehnică se poate evita chiar bisturiul. Terapia se completează cu recomandarea administrării unor suplimente nutritive, necesare grăbirii procesului de ameliorare.

CE ESTE?
Este o terapie de reasezare si repozitionare a articulatiilor si a tuturor elementelor de legatura: ligamente, tendoane, muschi, fascii.

DE CE NE NECESARA?
Pentru ca prin aceasta interventie terapeutica se elibereaza tensiunile acumulate in timp, in structura sistemului osos, ajutand
astfel functiile acestuia. Coloana vertebrala este “axul vietii” si de sanatatea ei depinde starea noastra fizica si emotionala.
La majoritatea persoanelor, oasele coxale, oasele bazinului – sufera pe parcursul vietii deviatii de la pozitia normala, creand tensiuni in coloana si in toate articulatiile.

CE EFECTE ARE TERAPIA?
-elibereaza tensiunile musculare;
-usureaza circulatia sangvina si limfatica;
-stimuleaza traseele nervoase si meridianele;
-creaza in timp mobilitate articulara;
-reduce incordarile psihice, stresul;
-in discopatii usoare se poate evita „bisturiul”.

Kinetoterapie

Corpul uman este „proiectat”pentru mişcare. Starea de sănătate şi longevitate a unei persoane, se poate evalua după gradul de mobilitate a articulaţiilor Mişcarea inseamna viată, iar această terapie de fortificare a articulaţiilor vine in sprijinul acestui lucru. Prin contractarea şi relaxarea kinetică a articulatiilor se obţine atat deblocarea fizologică a acestora, cat şi deblocarea  meridianelor de acupunctură.

Terapie posturala

Aceasta terapie implica deprinderea si constientizarea unor exercitii fizice, atent selectate si particularizate, menite sa ajute atat la corectarea unor afectiunilor fizice, cat si la dobandirea unui echilibru psihic, emotional si energetic. Fac parte din programul de autotratament si sunt indicate sa fie executate la domiciliul clientului, ca forma de autointretinere a sanatatii.

Elongatia coloanei vertebrale

Coloana vertebrala reprezinta “axul vietii” si de aliniamentul acesteia depinde buna functionare a organelor interne. Pozitia ortostatica si sezutul pe scaun, timp indelungat, contribuie la comprimarea discurilor intervertebrale, la deformarea curburilor coloanei, la tensionarea musculaturii paravertebrale si implicit la disconfortul tuturor articulatiilor corpului. Elongatia coloanei se face cu ajutorul unui dispozitiv-aparat, antigravitational, manevrarea acestuia facandu-se de catre terapeut. Prin inversarea pozitiei corpului prin rasturnarea cu ajutorul dispozitivului, se obtin multiple avantaje pentru sanatate in general. Se decomprima discurile intervertebrale, se deblocheaza si se detensioneaza toate articulatiile, se usureaza circulatia sangelui catre inima, se fortifica circulatia cerebrala, se ajuta abdomenul prin relaxarea organelor interne.

Contact

Terapeut Eugen Vieru.
Programari si consultatii la 0746 636 014.