Reflexoterapia

Cea mai minunată creaţie a lui Dumnezeu – omul – a fost înzestrată încă de la început cu adevărate „întrerupătoare” pe mâini şi tălpi, mici zone ce corespund şi care pot influenţa organele şi procesele din corp. Intervenţia asupra acestor puncte, printr-un masaj de presare, face ca terminaţiile nervoase să transmită scoarţei cerebrale miliarde de impulsuri nervoase, care vor determina un arc reflex cu transmiterea altor miliarde de impulsuri de la scoarţă spre organele cores pondente din corp.

Acestă stimulare va intensifica microcirculaţia la nivelul organelor afectate, deci un aport sporit de substanţe nutritive şi o reacţie de eliminare a
deşeurilor metabolice. Prin intermediul şedinţelor de reflexoterapie, particularizate pentru fiecare persoană în parte, se obţine ameliorarea atât a fiziologiei corpului, cât şi a stării psiho-emoţionale.

Presopunctura pe meridiane

Corpul uman, în afară de structurile sale anatomice ştiute, este completat şi de o serie de canale energetice prin care circulă energiile în şi dinspre organe. Pe aceste trasee energetice există numeroase puncte de intervenţie terapeutică în scopul de a stimula sau diminua această curgere energetică, ce regularizează susţinerea fiziologică a organelor.

Drenaj limfatic

Este destinat întăririi sistemului imunitar, prin stimularea circulaţiei limfatice care accelerează eliminarea toxinelor din corp, uşurând şi restabilind astfel echilibrul organic. Limfa este ”gunoierul” corpului si ajuta la curatarea de toxine. Drenajul limfatic se efectuează începând cu periferia corpului şi urmând sensul circulaţiei limfatice, se concentrează rezidurile spre ducturile limfatice şi zona subclaviculară. Se stie ca limfa nu are o pompa, asa cum este inima pentru sange. De aceea e necesar ca pe langa antrenarea musculara, periodic sa se recurga la aceasta terapie de detoxifiere. Celulita si depunerile de grasimi, nu pot fi eliminate eficient, fara sa se efectueze acest drenaj limfatic.

CE ESTE?
Este o metoda eficienta pentru detoxifierea organismului, prin eliminarea deseurilor rezultate in urma metabolismului celular; Ajuta la mentinerea echilibrului hidric si electrolitic.

DE CE ESTE NECESAR?
Pentru ca sistemul limfatic contine reteaua de ganglioni care alimenteaza limfa cu limfocite si imunoglobuline, intarind imunitatea;
Drenajul limfatic accelereaza curentul limfatic de la 2-4 l in 24 ore, la aproximativ 15-20 ori, contribuind la eliminarea rapida a deseurilor toxice din organism.

CE AFECTEAZA LIMFA?
-sedentarismul;
-depunerile celulitice;
-sederea prelungita pe scaun;
-tulburarile circulatiei periferice;
-diferite afectiuni organice: pulmonare,cardiace, renale, endocrine;
-alimentatia necorespunzatoare, etc;

Masajul terapeutic

Aceasta terapie poate rezolva cu success o serie de disfunctionalitati ale organismului. Se aplica o combinatie de proceduri manuale, care sa fie orientate spre diminuarea disconfortului aparut intr-o anumita parte a corpului. Masajul terapeutic se adreseaza atat structurilor moi ale corpului, muschi, tendoane, ligamente, organe interne, cat si sistemului osteo-articular. Se are in vedere intensificarea circulatiei sangvine spre zonele afectate si in acelasi timp, stimularea proceselor de eliminare a deseurilor metabolice.

Terapeut Eugen Vieru.